De mond- en voetschilders zijn in Nederland al decennia bekend van de kaarten en kalenders die door Remóvos worden uitgegeven. Bijzondere kunstwerken die door leden van de Internationale Vereniging van Mond- en Voetschilders worden gemaakt. Agile Marketing Agency ontwikkelde voor hun een heel nieuw digitaal concept gebaseerd op story telling.

Uitgangspunt was om de doelgroep op een nieuwe wijze aan te spreken. Tot nu toe ging het online primair om de webshop, waar klanten kaarten en kalenders met de kunstwerken van de schilders kunnen kopen. Maar wat de kunstwerken zo bijzonder maakt, zijn de verhalen erachter. In de nieuwe digitale omgeving (www.removos.nl) komen de gehandicapte kunstenaars tot leven. Met films en foto’s laten we zien hoe gehandicapte mensen met behulp van de Internationale Vereniging van Mond- en Voetschilders zich ontwikkelen tot volwaardig kunstenaar.

Het concept werd in samenwerking met klanten en Nederlandse mondschilders ontwikkeld. De bijzondere verhalen van de mond- en voetschilders staan nu centraal.

“Het was voor ons heel dichtbij om dit concept te ontwikkelen. Om de mond- en voetschilders te leren kennen en hun verhalen in beeld te brengen. Het is echt heel bijzonder om te zien met welke inspanningen deze mensen hun talent weten te ontwikkelen. Je ontdekt heel direct dat kunst en creativiteit niet uit je handen komen, maar uit je hart en wat de steun van de Internationale Vereniging van Mond- en Voetschilders voor deze kunstenaars betekent.” Zegt Caspar over het service design traject.

Bezoekers die de Internationale Vereniging van Mond- en Voetschilders een warm hart toe dragen, kunnen nu de kunstenaars eenvoudig steunen met een abonnement. Voor slechts zes euro per maand ontvangen abonnees vier keer per jaar kaarten, agenda’s en andere leuke cadeau ‘s met eigen verhalen van de kunstenaars er bij.

Neem eens een kijkje op de nieuwe site en laat je verassen door de verhalen van deze bijzondere mensen.

Meer weten?
Caspar van der Woude – Managing Director geeft je graag meer uitleg! Neem contact op via caspar@agilemarketingagency.nl of via 06 51 34 37 47