Agile Digital Analytics

Agile Digital Analytics

Agile marketing gaat over customer insights, smart creativity en SMART goals. Oftewel het continu optimaliseren van uw website begint én eindigt met het analyseren van klant-gedrag.

Op uw digitale platform laten bezoekers ontzettend veel data achter. Als marketeer kun je echter niets met getallen. Maar wel met verhalen. Het analyseren van data betekent voor ons het zoeken naar verhalen. Wordt de data goed gelezen, dan vertelt het een verhaal.

“Data als digitale brandstof. Analyse is het vertellen van de verhalen van uw bezoekers. Niet alleen op uw website, maar ook mobiel of op uw sociale netwerken.”

Komen klanten wel naar uw digitale platform? Als ze niet komen; waarom komen ze niet? Als ze wel komen; vinden ze dan ook wat ze zoeken op uw platform? Of moet u ze andere informatie bieden?
Waar komen klanten eigenlijk vandaan, wanneer en met welk device? Vanuit deze kennis kun je je  dienstverlening en informatie optimaliseren zodat het design en uw media gebruik aansluit op de behoeften van uw klant.

Maar alles begint bij de basis: het goed instellen van analytics, de juiste tagging, een goede rapportage en het instellen van salesfunnels zodat het gewenste klant-gedrag te volgen is. Als dit op orde is start de analyse: het lezen van de data en het ontdekken van de verhalen. Dit zijn geen verhalen over acties, maar verhalen over customer journeys. Een reisverslag van bezoekers op basis van de data kruimels die ze achterlaten.

De analyse en verhalen delen we. Vanuit deze verhalen doen wij concrete voorstellen om campagnes, websites en sociale media te verbeteren. Hoe kunnen we het gedrag van de bezoeker dermate beïnvloeden dat hij het gewenste gedrag vertoont?
Met deze reisverhalen kunnen onze creatieven aan de slag. Zij verbinden de data met slimme creatieve oplossingen om uw organisatie doelstellingen te behalen.

Dat is Agile Digital Analytics. Het dagelijks meten en optimaliseren van uw resultaten.

Wilt u meer weten over uw digitale brandstof? Start met onze Agile Marketing Review.

Agile Digital Analytics doen wij onder andere voor:

greenwheels
abn
regiobank
voordekunst

Meer weten?